Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم شکرانی؛ آگهی های که مدعی هستند به اندازه جیب تان برایتان خانه می خرند ولو شده به حد یک دانگ از آپارتمانی در برجی بلند. بخشی از این آپارتمان های عرضه شده، هنوز ساخته نشده اند و در مرحله پیش فروش قرار دارند و بخشی دیگر آپارتمان های نوساز و آماده تحویل را برای فروش عرضه کرده اند.

20 متر آپارتمان با ویوی ابدی

"20 متر آپارتمان به فروش می‌رسد! بدون اتاق، طبقه مثبت 30، جنب ایران‌مال، ویوی ابدی کوه و دریاچه، سنوات 26 سال" این متن یکی از این آگهی های عجیب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 صاحب آگهی به اقتصادآنلاین توضیح می دهد که آپارتمان در یک برج مسکونی قرار دارد که البته هنوز ساخته نشده و کلنگ آن قبل از نوروز 1400 به زمین خورده است.

و اضافه می کند که ساخت و ساز برج احتمالا دو یا سه سال آینده به پایان می رسد و واحدهای مسکونی تا آن زمان تحویل داده می شود.

بر اساس توضیح این فروشنده، امکان خرید دو یا چند سهام 20 متری وجود دارد و افراد با خرید سه سهم 20 متری می توانند صاحب یک آپارتمان 60 متری شوند.

آپارتمان های ارزان در برج های همسایه ایران مال!

بیشتر این آگهی ها مربوط به غرب تهران و منطقه 22 است و هر قواره 20 متری از 180 تا 750 میلیون تومان به فروش می رسد. جالب اینکه قواره های ارزان تر متعلق به واحدهایی است که نزدیک به ایران مال واقع شده اند! و قواره های گران تر در شهرک صدرا دهکده المپیک جانمایی شده اند.

فروشندگان درباره علت ارزان تر بودن آپارتمان های نزدیک به ایران مال می گویند که این زمین ها متعلق به ارتش بوده و ارتش آن را به صورت رایگان به پرسنل خود واگذار کرده است تا آنها بتوانند در قالب تعاونی ساخت و ساز کنند. به همین دلیل قیمت زمین در این پروژه لحاظ نشده و تنها هزینه ساخت و ساز دریافت می شود!

بر اساس توضیح این دسته از فروشندگان، هر پرسنل ارتش 20 متر آپارتمان سهم گرفته است و کسانی که تمایل دارند می توانند سهم خود را خرید و فروش کنند.

آنها همچنین درباره درج عنوان "سنوات" در آگهی های فروش سهم توضیح می دهند که اولویت انتخاب واحد با پرسنلی است که سابقه کار بیشتر دارند و به همین دلیل سهامی که متعلق به ارتشی های قدیمی است ارزش بیشتری دارد!

فروش خانه همراه با ضمانت نامه

اما نحوه خرید و فروش سهام 20 متری آپارتمان ماجرای خاص خود را دارند. محمدی، یکی از مشاوران املاک منطقه 22 می گوید سهام 20 متری آپارتمان به صورت وکالتی خرید و فروش می شود و البته اقرارنامه و مبایعه نامه هم بین خریدار و فروشنده امضا می شود و برای محکم کاری، فروشنده چک و سفته هم به خریدار می دهد.

او تاکید می کند که اقرارنامه و مبایعه نامه اسناد معتبری هستند که در دادگاه اثبات می کنند مالکیت از آن خریدار است.

خزایی یکی دیگر از مشاوران املاک منطقه به اقتصاد آنلاین توضح می دهد که فروش آپارتمان به صورت سهام 20 متری معمولا مربوط به واحدهای سازمانی است.

او ادامه می دهد: با صعودی شدن قیمت مسکن، قدرت خرید مشتریان این بازار افت قابل ملاحظه ای داشته است و حالا سازمان ها و ارگان های مختلف برای حفظ قدرت خرید پرسنل خود، تصمیم گرفته اند که واحدهای مسکونی را در متراژ کم پیش فروش کنند.

این فعال بازار مسکن تاکید می کند که بیشتر آگهی های فروش سهام 20 متر آپارتمان متعلق به مالکان خانه های سازمانی است.

اتحادیه املاک: به هیچ عنوان نخرید

با این حال نه منطقه 22 و نه تعاونی های مسکن در بازار ایران چندان خوشنام نیستند. ابراهیم رئیسی، سال گذشته در مقام رییس قوه قضاییه به تخلفات متعدد تعاونی های مسکن اشاره کرده و گفته بود که صدها پرونده از تخلف تعاونی های مسکن در دادگاه ها وجود دارد.

از این گذشته شهرداری تهران بارها درباره تعدد تخلفات ساخت و ساز در منطقه 22 هشدار داده و اعلام کرده که حجم زمین خواری در این منطقه قابل توجه است.

مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به این نکات به اقتصادآنلاین توضیح می دهد که مطابق قانون هیچ کدام از تعاونی های مسکن و هیئت مدیره یا هیئت امنای آن، حق خرید و فروش املاک را ندارند و اتحادیه در صورت مواجهه با این موضوع با تعاونی متخلف برخورد می کند.

او ادامه می دهد: فروش دانگی یا سهامی املاک نیازمند رضایت تمام شرکاست و بدون این مجوز، امکان فروش حتی یک دانگ مسکن وجود ندارد. بنابراین فروش سهمی یا دانگی مسکن پیچیدگی حقوقی زیادی دارد و افرادی که با این شیوه معامله کنند گرفتار مشکلات متعدد حقوقی می شوند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به کلاهبرداری متعدد تعاونی های مسکن  تاکید می کند: به افراد توصیه می شود به هیچ عنوان زیر بار این مدل خرید و فروش نروند و پیش از امضای هر برگه قرارداد مسکن، حتما با وکلا مشورت کنند تا از مشکلات حقوقی احتمالی آگاه باشند.

مسکن متری به بورس آمد؟

فروش غیررسمی سهام واحدهای مسکونی در شرایطی اتفاق می افتد که پیش از این بارها مدیران وزارت راه و شهرسازی از تصمیم خود برای عرضه مسکن در بورس کالا خبر داده بودند و سرانجام اول شهریور ماه امسال محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن از نهایی شدن این طرح خبر داده و به ایسنا گفت که فروش متری خانه در بورس کالا مجوز شورای فقهی بانک مرکزی را دریافت کرده و بانک مسکن برای عملیاتی کردن این طرح مشغول رایزنی با سازمان بورس است.

 او گفته بود که فروش متری مسکن در بورس با اوراق سلف موازی عملیاتی می شود و از آنجا که مسکن کالایی ناهمگن بوده و قیمت و کیفیت آن در مناطق مختلف و از ساختمانی به ساختمان دیگر متفاوت است، طراحی ساز و کار خرید و فروش آن در بورس کالا دشوار و زمان بر است.

بر اساس این طرح افراد می‌توانند معادل پولی که دارند اوراق سلف مسکن بخرند. ارزش این اوراق معادل ارزش مسکن رشد می‌کند و در واقع ارزش پول و سرمایه خریداران این اوراق حفظ می‌شود.

خریداران اوراق سلف مسکن می‌توانند هر زمان که مایل بودند اوراق خود را با نرخ روز بفروشند و یا در طول زمان به تعداد اوراق خود اضافه کنند و در زمان مناسب این اوراق را فروخته و معادل آن در بازار آزاد مسکن بخرند یا از پروژه‌های عرضه شده مسکن در بورس کالا، خانه مدنظرشان را بخرند.

شیوه فروش مسکن در بورس کالا متراژی است یعنی افراد حتی اگر به اندازه خرید یک متر خانه، پول داشته باشند محدودیتی ندارند و می‌توانند به همان میزان خانه بخرند.

با وجود این، هنوز فروش متری مسکن در بورس کالا عملیاتی نشده است و گذشته از این انبوه سازان متقاضی این طرح، باید مجوزهای لازم را بورس کالا دریافت کنند و خرید و فروش سهام مسکن نه از طریق بنگاه های املاک که از طریق سازو کار سازمان بورس معامله می شوند.

پربیننده ترین ساینا ۱۵۵میلیون شد/ قیمت پراید، کوییک و تیبا + جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز ۱۴۰۰/۷/۲ تخریب ویلای لاکچری ۲۰۰۰متری در شهریار به دستور دادستان قیمت پژو ۴۰۵ به مرز ۲۴۵ میلیون تومان رسید + جدول کوییک ۱۶۸میلیون شد/ قیمت پراید، ساینا و تیبا + جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فروش آپارتمان مسکن در بورس کالا تعاونی های مسکن 20 متر آپارتمان مشاوران املاک سهام 20 متری خرید و فروش سهام 20 متر ساخت و ساز ایران مال آگهی ها منطقه 22

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۰۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • هجوم برای خرید طلا/ چقدر طلا فروش رفت؟
  • شاخص کل بورس تهران با کاهش روبرو شد
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • فروش اینترنتی دارو
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • زمزمه‌های دلالی مشاوران املاک در طرح مسکن جوانی جمعیت یزد
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • طراحی پلتفرم آنلاین معاملات مسکن در دستور کار