Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@01:25:36 GMT

فصل نوی نگاه اقتصادی رسانه‌ای در وقت صبح

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۳۷۱۱

زمانه طوری شده که حتی اگر تنها یک هزاری هم در جیبتان داشته باشید، با اقتصاد و اخبار بورس و قیمت گوشت و مرغ و دلار سروکار دارید.

صبح که بیدار می‌شوید با سیل اخبار ریز و درشت و راست و دروغ اقتصادی مواجه می‌شوید که اگر خوب به شما عرضه نشده باشند شاید روزتان را خراب کنند.

البته صبح، وقت مناسبی است برای مرور اخبار؛ مخصوصا اگر شغل کسی ایجاب کند که دورادور اخبار ریز و درشت حوزه‌ی اقتصاد، سیاست، فرهنگ و جامعه را زیر نظر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 خبری که به وقت صبح خوانده می‌شود بهتر است گزیده باشد و واقعی و نه لزوما منفی تا انرژی فرد تا پایان روز با خواندن آنها کم نشود.

 اینجاست که لحن اخبار و گزینش فکر شده آن می‌ تواند در دنیایی که حجم اخبار بد بسیار فراتر از طاقت نوع بشر رفته، شهروندان را مطلع ِ غیرافسرده نگاه دارد.

 شهروندانی که از هجوم اخبار بد به کنج انزوای بی‌خبری فرو نروند. اخیرا سایت خبری - تحلیلی "وقت صبح" چنین راهی را دنبال کرده است.

وقت صبح www.vaghtesobh.com) ) با کادر جوان خود قصد انجام این مهم را پیدا کرده تا بتواند مخاطبان خود را به روز نگه دارد همزمان آن‌ها را افسرده و غمگین نکند.

به همین دلیل مهم است که وقت صبح به فرهنگ و هنر به عنوان حوزه‌ای که کمتر درگیر تنش است اهمیت بسیاری می‌دهد؛ تا از این طریق روان خوانندگان فرصت استراحت و آرامش داشته باشد و در سایه این آرامش سطح دانش و فرهنگ خود را ارتقا دهد.

سلامت و زندگی دیگر موضوع مورد توجه وقت صبح است، چرا که در عصر کرونا اکثر مردم برایشان بهداشت و سلامت جدی‌تر از قبل شده و افزایش اطلاع و آگاهی صحیح و موثق امری است که نمی‌توان آن را جدی نگرفت.

 

تمرکز وقت صبح روی دغدغه اصلی مردم

اما شاید در هیچ حوزه‌ای به اندازه اقتصاد، سرمایه‌گذاری و بورس آرامش مهم و سرنوشت‌ساز نباشد.

این که اخبار و تحلیل‌ها مخصوصا در شرایط بد بازار آنقدر منفی و ناامیدکننده نباشد که فعالین این حوزه‌ها دچار هیجان نشده و با سرمایه خود گونه‌ای رفتار احساسی نکنند که بعدها وقتی هیجانات فروکش می‌کند پشیمان شود.

 اساسا ذات اقتصاد و سرمایه‌گذاری و بورس دارای سیکل و نوسان است و بالا و پایین دارد.

 اگر فعالین این حوزه را بدون توجه به این نکته دایما چنان تحریک و تهییج کنیم رسالت خبری خود را بد بازی کرده ایم.

 درستش این است که در اوج گرفتن بازار تلقین نکنیم که همه چیز خوب است و همواره خوب خواهد ماند و برعکس زمان رکود بازار به عنوان یک رسانه این حس را ترویج ندهیم که همه چیز خراب و نابود است و نابود خواهد ماند.

باید با رائه تحلیل‌های مناسب این گزاره را به جان مخاطب اخبار بورس و بیت کوین و کاردانو و سایر ارزهای دیجتیال و... برسانیم که ذات اقتصاد و تجارت و سرمایه‌گذاری و بورس بالا و پایین دارند و در نوسان اند.

 این گونه است که مخاطبی که در این حوزه‌ها فعال است فرصت این را خواهد داشت که فارغ از تلاطم‌های بازار روند اصلی را از دل اخبار و حوادث روزانه بیرون بکشد و رصد کند و مبتنی بر آن روند بلندمدت بدون دستخوش احساسات شدن، منافع بلندمدت خود را دنبال کند.

اینگونه است که یک رسانه از دل جهان در حال تغییر و تحول می‌تواند عصای دست مخاطبان مطالب اقتصادی خود باشد.

نه این که با سانسور بخواهد نقش ضربه‌گیر را ایفا کند بلکه با منطقی و غیر احساسی تیتر زدن و تحلیل کردن و عدم روایت مطلق‌گرایانه سیاه و سفید دیدن رویدادهای اقتصادی، حوادث را واقعی، دقیق و منصفانه روایت کند. تا ناخواسته آن‌ها را به دام هیجانات بازار سوق ندهد.

این خلاصه آن چیزی است که رویکرد وقت صبح در انعکاس اخبار و اطلاعات و تحلیل در حوزه اقتصاد و بازار و بورس به دنبال آن است.

البته که گام برداشتن در این مسیر سخت و صعب است. چرا که دنیای خبرنگاری دنیایی پرماجرا و پرهیجان است، تیترهای هیجانی و جنجالی پرخواننده‌تر است و جلب توجه می‌کند و خلاف این رویه رایج گام برداشتن البته کار ساده‌ای نیست.

روزنامه‌نگاری و خبرنگاری در حوزه اقتصاد مخصوصا با نگاه عمیق به بازار و سرمایه‌گزاری و بورس پارادوکسیکال هست و خواهد ماند.

 موفقیت در آن از مسیر باریک دقت و ظرافت و هوشمندی می‌گذرد که:

« چگونه خوب درک کنی و درست تشخیص دهی و  دقیق عمل کنی.»

این سایت از نظرات و پیشنهادات شما مخاطبان استقبال می‌کند و می‌توانید با راه های ارتباطی مختلف که در سایت قابل مشاهده است با هیئت تحریریه آنها را در میان بگذارید.

دفتر سایت هم در منطقه امیر آباد و در نزدیکی قطب علمی کشور یعنی دانشگاه تهران واقع شده است.

اطلاعات تماس:

آدرس: تهران، امیر آباد، خیابان هفدهم (نادر ابراهیمی)، جنب بزرگراه کردستان، پلاک 24، طبقه سوم

پست الکترونیک: vaghtesobh@gmail.com

شماره تماس: 09104919403

لینک کوتاه: asriran.com/003FRc

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وقت صبح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۳۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات

اقدام ایران در حمله به سرزمین‌های اشغالی از داخل خاک خود در میان رسانه‌های صهیونیستی هم بازتاب داشت و این رسانه‌ها را مجبور کرد تا توانایی جمهوری اسلامی ایران برای درگیری با صهیونیست‌ها را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «ایرانی‌ها موشک‌هایی با بُرد بسیار طولانی و دقت بسیار خوب دارند. کشورهای زیادی در جهان نیستند که چنین موشک‌هایی داشته باشند.» این سطری از گزارشی است که دویچه‌وله آلمان منتشر کرده است. گزارشی که در گفت‌وگو با یک کارشناس مسائل نظامیِ اندیشکده مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) مستقر در بریتانیا به تحلیل پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی پرداخته بود.

از نگاه این کارشناس نظامی، هرچند ایران توانایی‌ نظامی و دفاعی بالایی دارد اما مخالفان اصلی او هم کشورهای هستند که رهبران مطلق فناوری‌های نظامی در دنیا محسوب می‌شوند. عبارتی برای تخفیف قدرت دفاعی ایران که البته یک اعتراف ضمنی در آن نهفته است؛ این‌که ایران، توان دفاعی و نظامی خود را نه در سطوح پایین منطقه‌ای، بلکه با سطوح عالی دفاعی و نظامی در دنیا تنظیم کرده است.

این گزارش اما تنها گزارشی نیست که رسانه‌ها و کارشناسان غربی به توان جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از منافع خود به‌صراحت یا تلویح اشاره کرده‌اند. اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک از دیگر مراکزی است که به این موضوع پرداخته است. پایگاه اینترنتی این اندیشکده در گزارشی که در میان سطور و کلمات آن می‌توان رشحات معادله جدید منطقه غرب آسیا را یافت که البته این مرتبه توسط ایران در حال وضع شدن است. نوعی نظم منطقه‌ای که این مرتبه ایران معمار آن است.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است: «حمله بی‌سابقه 14 آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود. این نشان می‌دهد که تهران توانایی بالقوه‌ای برای ایجاد ضربه‌ای بر برتری هوایی هولناک اسرائیل علی‌رغم فقدان نیروی هوایی مدرن دارد.»

 اسرائیل عمق راهبردی ندارد
نویسنده در بخش دیگری از گزارش به دو مسئله دیگر هم اشاره می‌کند. نخست آن‌که این حمله - که البته کشورهای آمریکا، انگلیس، اردن، فرانسه و چند کشور دیگر برای به حداقل رساندن ضربات آن به کمک صهیونیست‌ها آمدند - به‌وضوح «فقدان عمق استراتژیک و راهبردی» رژیم صهیونیستی را به نمایش کشید.

مفهومی که هر قدر حدأقلی باشد، توانایی یک نظام سیاسی در دفاع از خود را هم کاهش می‌دهد. دیگر آن‌که این حمله که بزرگ‌ترین حمله پهپادی و موشکی تاریخ تا این لحظه محسوب می‌شود «استراتژیست‌های دفاعی در آمریکا و اسرائیل را وادار می‌کند تا محاسبات خود را درباره محدودیت‌های تحمل خطر و توانایی‌های ایران تغییر داده و درباره ایران تجدیدنظر کنند.»

این گزارش با این عبارات معنادار به پایان می‌رسد: «درحالی‌که بیشتر بحث درگیری ایران و اسرائیل بر حملات زمینی نیابتی، عملیات مخفیانه و جنگ سایبری متمرکز شده است، حمله ایران به اسرائیل نشان‌دهنده تشدید دور جدید و خطرناکی در آسمان است.»

اهمیت این اشاره شورای آتلانتیک وقتی معنادارتر می‌شود که در نظر بیاوریم پیش‌فرض تحلیل‌گران و اندیشکده‌های نظامی غرب درباره جمهوری اسلامی، ضعف ایران در پوشش امنیت هوایی خود بود. حالا یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های غربی به این موضوع اشاره می‌کند که حمله ایران، ساحت درگیری‌ها با صهیونیست‌ها را تغییر داده و از حوزه فضای سایبر و نبردهای اطلاعاتی و درگیری‌های روی زمین به آسمان نیز کشانده است. 

 ضربه به بازدارندگی پوشالین صهیونیسم
گاردین از دیگر رسانه‌های غربی است که به تحلیل توانایی‌های اقدام نظامی ایران پرداخته است. این رسانه این حمله را اولین حمله یک کشور خارجی به اسرائیل در طول سه دهه گذشته معرفی می‌کند. حمله‌ای که البته ایالات‌متحده، بریتانیا، اردن و فرانسه به کمک آمدند تا بتوانند ضربات آن را کاهش دهند. گاردین این حمله را یکی دیگر از مصادیق و نشانه‌های تضعیف بازدارندگی امنیتی و نظامی اسرائیل توصیف کرد. بازدارندگی رو به ضعفی که پیش‌ازاین با رویدادهایی مثل طوفان‌الاقصی در نوار غزه، درگیری با حزب‌الله لبنان در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی و تلاش برای حملات پهپادی از سوی حوثی‌های یمن ضربات متعددی خورده و زیر سؤال رفته بود.

در بین رسانه‌های منطقه و جهان عرب هم شبکه الجزیره از رسانه‌هایی بود که در اوج تنش بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی در گزارش مفصلی به تبیین توانایی‌های دفاعی ایران به‌خصوص در حوزه پدافند هوایی پرداخت.

الجزیره با اشاره به اینکه ایران در حوزه نیروی هوایی و جت‌های جنگنده دارای ضعف است؛ صریحاً به این موضوع اشاره کرده است که ایران تلاش کرده با توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی، این ضعف را جبران کند. الجزیره در ادامه تأکید کرده که ایران برای بهبود سامانه‌های دفاع هوایی خود تمرکز کرده و این کار علاوه بر آن است که برخی پایگاه‌های هوایی، انبارهای موشکی و تاسیسات هسته‌ای خود را برای محافظت در برابر مهمات سنگرشکن آمریکایی و اسرائیلی در دل کوه و در اعماق زمین احداث کرده است.

 توان دفاعی ایرانی‌ها کاملاً بومی است
در این میان، بودند رسانه‌هایی مانند واشنگتن‌پست که هرچند با اتکا بر ادعای صهیونیست‌ها به رهگیری 99 درصدی شلیک‌ها سعی کردند پاسخ نظامی و دفاعی ایران را در حمله به سرزمین‌های اشغالی تخفیف دهند اما در نهایت به این موضوع هم اعتراف کردند که زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران، بزرگ‌ترین زرادخانه موشکی در کشورهای غرب آسیاست.

نکته مهم گزارش واشنگتن‌پست آن است که این توانایی تسلیحاتی به‌طور کامل با اتکا به توان و تولید داخلی توسعه یافته است. این رسانه مطرح آمریکایی در ادامه اشاره کرده که ایران در سال‌های اخیر نشان داده که توانایی ارتقا و بهبود برخی از سامانه‌ها را داشته تا برد و دقت این موشک‌ها را افزایش دهد. واشنگتن‌پست این موضوع را هم مورد تأکید قرار داده که این حمله محک خوبی برای ایران بود تا نقاط قوت و ضعف شبکه پدافندی رژیم صهیونیستی را شناسایی کند.

اقدام ایران در حمله به سرزمین‌های اشغالی از داخل خاک خود در میان رسانه‌های صهیونیستی هم بازتاب داشت و این رسانه‌ها را مجبور کرد تا توانایی جمهوری اسلامی ایران برای درگیری با صهیونیست‌ها را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل در یکی از این گزارش‌ها که البته قبل از عملیات «وعده صادق» منتشر شده به توانایی‌های دفاعی ایران برای انتقام از صهیونیست‌ها پرداخته است. این رسانه با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین قدرت موشکی در غرب آسیاست به نقل از شبکه 12 رژیم اسرائیل به موضوع جالبی اشاره می‌کند: «موشک‌های بالستیک شلیک‌شده از ایران 12 دقیقه طول می‌کشد تا به اسرائیل برسد، موشک‌های کروز دو ساعت طول می‌کشد و پهپادهایی که از جمهوری اسلامی پرتاب می‌شوند 9 ساعت طول می‌کشد تا به هدف خود برسند.»

 و ما ادراک ما العماد
اورشلیم‌پست دیگر رسانه صهیونیستی هم در تحلیل حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی به بررسی توانایی‌های یکی از موشک‌هایی پرداخته که در عبور از سپر دفاع ضدموشکی رژیم صهیونیستی کارنامه خوبی از خود بر جای گذاشته است: «این حمله اولین استفاده عملیاتی از موشک بالستیک جدید ایرانی، عماد بود که سال گذشته نیز معرفی شد. نوآوری اصلی این موشک این است که یک موشک قابل مانور است: این موشک در زمان پرتاب بر روی یک مسیر بالستیک از پیش تعیین شده پرواز نمی‌کند. با این‌حال، می‌تواند پس از ورود به جو برای فریب سامانه‌های دفاع موشکی رهگیری و موشک‌های رهگیر که برای رهگیری آن پرتاب می‌شوند، مانور دهد. عماد با بردی در حدود 1700 کیلومتر به ایران اجازه می‌دهد از عمق خاک خود به اسرائیل موشک پرتاب کند. انرژی آن از سوخت مایع تامین می‌شود. سر جنگی آن نیز به‌طور قابل‌توجهی بزرگ‌تر از موشک‌های کروز و راکت‌های سنگین شلیک شده به‌سوی اسرائیل است.»

آن‌چه در سطرهای گذشته به آن اشاره شد نمونه کوچکی از بازتاب حمله مستقیم ایران از داخل خاک خود به سرزمین‌های اشغالی است که در دفاع از منافع خود انجام گرفت. بازتاب‌هایی که هر یک را می‌توان به نوعی اعتراف به توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران دانست. توان دفاعی و نظامی که پیش از این و از جانب همین رسانه‌ها و تحلیلگران مورد طعنه و کنایه واقع می‌شد. حالا و در میان معرکه نبرد و میدان عمل مشخص شده است که توان ایرانی‌ها واقعی بود یا ادعای مضحک آن سیاست‌مدار آمریکایی که توانایی‌ها و تجهیزات دفاعی و نظامی ایران را فتوشاپ خوانده بود.

منبع: khamenei.ir

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد